11.3.2013

Lukuviikko: 2A-luokan kirja-arvosteluja


Lasse-Maijan etsivätoimisto: Kahvilan arvoitus
Lasse ja Maija selvittävät kuka ryöstää kahvilan rahat. Lasse ja Maija ovat parhaat kaverit. Heillä on oma etsivätoimisto. Se sijaitsee Maijan kodin kellarissa. He ovat selvittäneet myös muita arvoituksia. Heidän apunaan on poliisimestari. Hän on ollut Monissa arvoituksissa mukana, Esimerkiksi kahvilan arvoituksessa. Lasse, Maija ja poliisimestari ovat hyviä kavereita keskenään. Minun mielestä tämä kirja on sopivan jännittävä. Ja tosi hauska.
- Anton 2A

Ella ja Sampan urotyöt

Ella ja Sampan urotyöt on 16. Timo Parvelan kirjoittamista Ella-kirjoista. Sampan Batman-kokous lähestyy, mutta Samppa ei uskalla pyytää äidiltään leipää. Onnistuvatko Ella, Tuukka, Pukari, Hanna, Tiina ja Pate yhdessä keksimään Sampalle keinon, millä hän saisi äitinsä luottamuksen? Entä miten käy, kun kaverusten opettaja aiotaan erottaa? Kirja on hauska, koska lapsien keskustelut ovat vitsikkäitä. Jännittävä kohta on, kun Samppa pyytää äidiltään lupaa kokoukseen. Jännitti, että miten käy. Suosittelen!
- Iida 2A

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Sirkuksen arvoitus
Päähenkilöt ovat Lasse ja Maija. Lasse ja Maija ovat hyviä ystäviä. Sirkuksen aikana yleisöltä oltiin viety kännyköitä, kaulakoruja, rannekelloja, sormuksia, avaimia ja lompakoita. Poliisimestari, Lasse ja Maija yrittävät ratkaista kuka on rikoksen takana. Kaikki sirkuksen työntekijät ovat epäiltyjä. Mielestäni kirja oli hyvä ja jännä. Se on sopivan pitkä ja kirjassa on paksua tekstiä. Kirjassa on myös kuvia. Kirja sopii sekä tytöille että pojille. Lempi hahmoni on Lasse ja Maija.


- Aino 2A

Franklinin salainen kerho
Tämän kirjan tapahtuma paikkana on salainen maja. Kirjassa on mukana kuusi eläintä. Tässä kirjassa tapahtuu kaikenlaista. On leikkejä ja sellaista, että kavereita ei oteta leikkiin mukaan. Franklinin salainen kerho on mielenkiintoinen lastenkirja. Kirjan tarina on hyvä, koska sitä on helppo ymmärtää. Tarinassa kerrotaan siitä, että lapsille voi tapahtua samanlaisia asioita. Franklin perustaa salaisen kerhon, johon kaikki eivät mahdu mukaan. Kirjan lopussa kerrotaan siitä, että asiat sovitaan ja kaikki pääsevät mukaan leikkiin.


- Liina 2A


Pentti Kanarian saarilla
Pentti asuu Klaavuntiellä Helsingissä. Riina Katajavuori ja Salla Savolainen on tehnyt Pentti kirjan. Päähenkilöt on Pentti ja Minni. He ovat noin 8-vuotiaita. Hauska kohta on kun Pentti nousee Kanariansaarilla pöydälle tansimaan. Jännä kohta on se kun talvella he ottavat äkkilähdön koska ei voi tehdä lumiukkoja Helsingissä. Pentti Kanaariansaarilla on hauskaa ja kiva kirja koska siinä on paljon mielenkiintoisia juttuja. Riina Katajavuori on tullut näyttämään meidän kouluun Pentti kirjoja.
- Kukka 2A


Velho ja Leijona
Tämän kirjan 
E.S.Lewis. Päähenkilöt ovat Peetter, Susan, Edmund ja Lusi. Tapahtumapaikka on Narnia. Kirjan nimi on Velho ja leijona. On sota. Peetterin, Susanin, Edmund ja Lusi menevät maaseudulle. He menevät professorin kartanolle. Hauskin kohta oli minusta, kun joulupukki tuli. Mielipiteeni oli, että kirja oli jännittävä, kun sudet tulivat. Muut ilmestyneet kirjat ovat Prinssi Kaspian, Kaspian matka maailman ääriin, Hopeinen tuoli, Hevonen ja poika, Taikurin sisaren poika ja Narnian viimeinen taistelu. Suosittelen paljon. Minun isänikin on lukenut näitä kirjoja.

- Jalmari  2A

Konsta kesälaitumilla
Tämän kirjan kirjoittaja on Tuula Kallioniemi ja kuvitus Leena Lummela.
Tämä kirja kertoo pojasta, joka pääsee vaarinsa luokse viettämään kesää.
Myös naapurissa asuvat Essi ja Jesse näkevät mitä Konsta ja vaari puhuvat puuhaavat.
Minun mielestä hauskin kohta oli, kun Konsta luuli Ailia noidaksi ja mielestäni suosikki henkilö on kiisken Aili, koska hän puhuu savoa.
- Kerttu  2A

Pentin aprillipäivä
Pentti asuu F-talossa, F-talo on kaikkein paras talo. Riina Katajavuori ja Salla Savolainen on tehnyt Pentti kirjat. E-talon isot pojat sanovat Penttiä Pedeksi ja Penttin mummo sanoo Penttiä Pempiksi. Pentti ei tykkää siitä yhtään. E-talon vastapäätä olevien talojen takana on pikku metsä ja pikku metsän takana iso metsä. Pentti joutuu sairalaan koska, tukki oli tippunut Pentin jalan päälle. Pentillä on syntymäpäivä kohta. Häntä harmittaa koska ei voi pitää syntymäpäiväänsä kotona, koska on sairaalassa. Tämä kirja on hauska koska, Pentti ja hänen ystävänsä on niin vitsikkäitä.
- Liisa 2A


Haamukilpailut
Kirjoittaja on: Merja Jalo, Päähenkilö on: Kikka.
Kikalle soitetaan, Kikkaa pyydetään Nummelan ponitallille asumaan, ja auttamaan töissä. Kikka sai palkaksi ilmaisia ratsastustunteja. Niinpä puhelu lopetettiin. Mies nimeltä Pena oli satuttanut takamuksensa, kun härkä puski häntä takamukseen. Pena ei suostunut menemään lääkäriin. Kikan serkut yrittävät järjestää ratsastuskilpailut niin, että Kikka ei voittaisi. Pidin kirjasta paljon, koska pidän hevosista.


- Frida 2A


Saskan ja Jussin pakoretki
Kirjan tekijä Else Lassila
Kuvittaja on Timo Mäkelä
Kirja oli jännittävä. Kirja on tapahtumarikas. Kirjan päähenkilöt ovat Saska, Jussi, äiti, isä ja Melli. Kirja on jännittävä, siksi että siinä kaksi poikaa Saska ja Jussi eksyivät metsään.


- Valtteri S. 2A


Viisikko salaperäisellä nummella
Anne ja Paula oli ratsastuskoulussa mutta koulussa on yksi henkilö josta Paula ei tykännyt
Henriettä. Hän niin kuin Paulakin haluaa olla poika. Paula haluaa että häntä kutsutaan Pauliksi ja Henriettä Henryksi Paula ei tykkää että mustalaiset menevät nummelle ja he saavat väärennettyä rahaa ja Niiskun hevonen nimeltä Clip on satuttanut itsensä. Niisku tuo Clipin hoitoon
Päähenkilöt: Paula, Tim, Dick, ja Leo
Mielipide: Minusta Bartlen veljekset olivat pelottavia
Kirjan tapahtumapaikka: Aave nummi
- Timi 2A


Pingviini William
Riemas tuttavan hauska kertomus pingviini Williamista. William joutuu jos jonkimoisiin ongelmiin esimerkiksi nyrkkeilymatsiin, herneruokasumuun ja jälkiistuntoon. Kaikki tämä tapahtuu Williamin uudessa Puistotien koulussa jossa kaikki muut oppilaat ovat Suomen luonnosta paitsi William. William on neuvokas ja hyväntahtoinen pingviini joka saa kiusaajistakin kavereita. Hernekeitto ei kuulu Williamin suosikki ruokiin. Kirjaan hauskimpiin kohtiin kuulu tarina siitä kuinka ruokalan hernekeitto päätyy Williamin ja Oravan naamiaisasuksi. Kirjan on kirjoittanut Samuli Valkama ja kuvittanut Nadja Sarell.


- Sisu 2A


Lasse ja Maijan etsivätoimisto: Koulun arvoitus
Lasset ja Maijat on kirjoittanut Martin Widmark, ja kuvittanut taas Helena Willis. Lasse ja Maija ovat kaveruksia ja he asuvat Vallilassa. Heidän koulussa on tapahtunut rikos. Heidän uudella kopiokoneella oli kopioitu 2000 kympin seteliä, ja Lassen ja Maijan on selvitettävä kuka on tehnyt rikoksen. Lassen ja Maijan kanssa rikosta selvittää poliisimestari, mutta saako Lasse ja Maija ja poliisimestari selvitettyä rikoksen? Minun lempikohtani oli paloharjoitus. Poliisimestari oli järjestänyt paloharjoituksen, että saisi tutkia rikosta Lassen ja Maijan kanssa. Minun mielestäni kirja oli hauska ja salaperäinen. Juoni oli jännittävä ja hahmot oli kivoja. Suosittelen kirjaa tytöille sekä pojille.
 - Venla 2A

2 kommenttia:

  1. Hyvä 2A! Mielenkiintoisia arvioita.
    t- Maarit

    VastaaPoista
  2. Olipas hyviä kirja-arvosteluja tokaluokkalaisilta. Tästä sai mainioita kirjavinkkejä seuraavaa kirjastokeikkaa varten

    VastaaPoista