27.12.2014

Koripalloilijat ystävyyskouluvierailulla Virossa


Tiistai

 Matkamme Tallinnan Sudallinan kooliin ystävyyskoulun vierailulle alkoi kello 6:45 Länsisatamassa. Kaikki oppilaat olivat ajoissa pirteinä. Laivamatka Viroon Tallink SuperStarilla sujui urheilijoitten yhteisellä aamupalalla buffassa syöden. Tallinnan satamassa meitä oli vastassa koulun rehtori Veiko Rohunurm.

 Siirryimme bussilla koululle ja meille kerrottiin päivän ohjelma, joka sisälsi mm. treenit ja pelin. Koululle saavuttuamme meille esiteltiin hieman koulun paikkoja ja kerrottiin koulun historiasta.

 Kierroksen aikana vierailimme Jannen, joka on koulun koripallovalmentaja (nainen), työhuoneessa, joka oli täynnä erilaisia koripallosaavutuksia ja -tavaroita. Janne on juuri käynyt Yhdysvalloissa koripalloilija Michael Jordan Universityssa, jonne valittiin huippuvalmentajia eri puolilta maailmaa opiskelemaan, miten WNBA:ssa toimitaan, ja oppimaan vielä paremmaksi valmentajaksi.  Koimme luennon mielenkiintoiseksi ja tuntui upealta kuulla mahdollisuuksista maailmalla.

 
 
 
 
 Esittelyn jälkeen meillä alkoi ensimmäiset treenit yhdessä Sudallinan koolin oppilaiden kanssa. Opettajamme Minna piti alkulämmittelyn Pekka Sarasjärven oppiin perustuen, mitä seurasi koulun oppilaiden pitämä pallonkäsittelyosuus. Koimme harjoittelun kehittäväksi. Huomasimme, että yhteinen kielemme oli koripallo. Pystyimme harjoittelemaan tehokkaasti.

 
 
Tämän jälkeen Juha otti ohjat käsiinsä ja opasti meille tutut peliharjoitukset. Harjoitukset opastettiin suomen ja englannin kielellä. Harjoituksiin kuului mm. peruskoripallontaitoa ja lopuksi pelasimme. Kaikilla oli hyvä asenne koko treenien aikana, vaikka ikähaitari on suuri.
 
 
Treenin ja pikasuihkun jälkeen saimme koulun ruokalasta aterian. Mahat täynnä jatkoimme koulun juhlasaliin, jossa saimme kuulla virolaisia joululauluja, sudallinan koolin esittelyn ja Iinan englanniksi pitämän puheen meidän koulustamme. Se meni oikein mallikkaasti.

Matkamme jatkui bussikyydillä hotellillemme, joka vaikutti viihtyiseltä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Asettautumisen ja pienen levon jälkeen tytöillä alkoi peli Eyblissä pelaavaa BC-Staria vastaan. Vaikka lopputulos ei ollut meille paras mahdollinen, tytöt saivat kehuja heidän tsempistään ja siitä, että he pelasivat pelin täysillä loppuun asti.

 
 
Heti tyttöjen pelin jälkeen alkoi poikien peli Audentesia vastaan. Pojat pelasivat oikein mallikkaasti yhteen ja kyllä huomasi, että he treenasivat kovaa. Pojat hävisivät tiukan pelin jälkeen kahdella pisteellä. Pelien jälkeen meillä oli vapaa-aikaa kävellä Tallinnan keskustassa. Illalla meitä odotti hotellilla loistava buffet. Illallisen jälkeen kaikki menivät ajoissa nukkumaan.


Keskiviikko

Aamulla herätys oli kello kahdeksalta ja saimme ravitsevan aamupalan hotellilla. Syötyämme siirryimme bussilla viimeisiin aamutreeneihin, jotka olivat Pukinmäen ryhmän omat. Oli hyvä saada onnistuneet treenit loppuun, niin jatkoimme hyvillä mielillä laivalle kotimatkalle. Tosin, myrsky tuuli tuntui hyvin matkan ajan. Laiva saapui satamaan kello 15:30 ja kaikki olivat väsyneitä, mutta iloisia hyvästä matkasta!
Matka loi tulevaisuutta varten vahvan pohjan yhteishengelle, jota voi jatkaa vuosia!
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti