24.11.2014

Ruotsi tet

Sununtai

Sunnuntaina tapasimme lentokentällä kello 15. Kävimme Starbucksissa ja kiertelimme lentokentällä hetken aikaa ja sitten bussi vei meidät lentokoneeseen. Melkein kaikki pääsivät istumaan vierekkäin. Lentomatka sujui nopeasti ja aika tasaisesti muutamia ilmakuoppia lukuunottamatta. Arlandan lentokentällä meitä oli vastassa joidenkin isäntäperheet ja saimme autokyydin "kotiin". Loppuilta meni tutustuessa, jutellessa ja syödessä.
Maanantai

Kaikki nähtiin koululla kello 08.00 (Nea ja Katja tulivat omia aikojaan..) Vaihdoimme pari sanasta ja saimme muistiinpanovälineitä, jonka jälkeen kaikki lähdimme omiin työpaikkoihimme.

Työpäivä sujui kaikilla kuulemma hyvin ja kokoonnuimme kaikki koululla työpäivän jälkeen(Malassu ja Reetakin olivat päässeet ylös hotellihuoneiden sängyistä).
Lähdimme porukalla kauppaan ostamaan tarvikkeita pitsaan. Palasimme koululle syömään ja tekemään pitsaa, salaattia ja jälkkäriksi jäätelöä yhdessä toisiimme paremmin tutustuen.

 
Kun olimme syöneet osa porukasta lähti taas Tukholman keskustaan kiertelemään. Jokainen pääsi lopulta omiin koteihinsa väsyneinä, mutta onnellisina.

Tiistai

Hyvin menneen työpäivän jälkeen tapasimme koululla klo 15:00. Lähdimme yhdessä junalla Tukholman keskustaan ensin shoppailemaan ja sen jälkeen katsomaan odotettua Hammarby-Östersund futispeliä. Meidän ja 25 000 päisen kotiyleisön onneksi Hammarby voitti pelin 4-2. Kaikilla oli kivaa ja tunnelma oli mahtava.
Keskiviikko

Keskiviikko oli hauska ja ehkä jopa viikon paras päivä! Silloin oli vuorossa leikkimielien Amazing race. Ensimmäisenä tehtävänä oli lähteä koululta itsenäisesti 2-3 hengen ryhmissä Sergelin torille. Antti oli siellä odottamassa ja antoi meille seuraavat ohjeet. Meidän piti muunmuassa ottaa selfie Svamppenilla ja kerätä Ruotsalaisia nähtävyyksiä ja tuotemerkkejä matkanvarrelta. Yliopistollakin tuli käytyä ja ruotsinkielinen lööppi suomennettua.
Elina, Nea ja Katja taisivat eksyäkkin kerran, mutta se ei vauhdikasta menoa haitannut! Voittaja tiimi Veikka, Ilona ja Ronja kävelivät rennosti ykkös sijalle. Iltaa istuimme rennosti Burger Kingissä.

Torstai

Torstaina oli kauan odotettu shoppailupäivä Tukholman keskustassa. Rahaa paloi ja lähes kaikilla tarttui jotain mukaan. Ostosten jälkeen lähdimme porukalla isäntäperheet ja pari koulun opettajaa lukuun ottaen syömään suosittuun aasialaiseen ravintolaan. Ruoka oli hyvää eikä kukaan taatusti jäänyt nälkäiseksi syötyään pitkän kaavan mukaan. Koko ravintola varmasti kuuli meidät, niin hauskaa meillä oli!
Perjantai

Perjantai oli haikea päivä sillä kotiinlähtö odotti. Työpäivä loppui normaalia aikaisemmin, sillä meitä tultiin haastattelemaan ruotsinsuomalaiseen radioon. Ilona ja Veikka saivat kunnian olla haastateltavina. Haastattelu on kuultavissa tästä linkistä. Hyvästeiden jälkeen alkoi matka kohti lentokenttää, tällä kertaa julkisilla. Lentokentällä kävimme tax freen kautta Starbucksissa. Lento myöhästyi hieman, mutta pääsimme silti turvallisesti kotisuomeen.
Viikko sujui erittäin nopeasti ja kaikille tämä oli varmasti unohtumaton kokemus!

kotimatkalla..Työpaikka esittelyt:

Elina ja Nea Stellanin liikan ja enkun open avustajana: Stellan on äärimmäisen mukava ja puhelias mutta puhuu niin selvää englantia ja ruotsia että mekin saimme selvää. Stellan ei puhunut paljoa suomea, joten meidän piti pärjätä ruotsilla ja enimmäkseen englannilla. Onneksi kuitenkin koululla oppilaat ja muut opettajat osasivat suomea. Olemme olleet mukana pääasiassa englannin ja liikunnan tunneilla.Syömässä olemme käyneet vieressä olevassa isossa lukiossa, missä ruoka on erittäin hyvää. Koulun vieressä on uimahalli ja jäähalli.

Talvikin ja Sallin työpaikka: Olimme Albyyssa tarhassa. Tarha oli monikulttuurinen ja juuri uusittu. Työtehtäviä oli auttaa lasten hoidossa kuten syöttää, leikkiä ja olla ulkona. Tarha oli todella mukava paikka ja vastuuhenkilömme oli oiken mukava. Saimme lopuksi sieltä kynttilä pöllöt ja hyvät työtodistut paperit.

Katjan työpaikka: Olin Tumbassa tarhassa. Tarha oli kokonaan ruotsalainen. Työtehtävinä oli hoitaa lapsia ja leikkiä niiden kanssa.

Ronjan ja Ilonan työpaikka: Ensimmäisenä aamuna vastuuhenkilö otti meidät vastaan aka "punapaita" Meitä ei , koskaan esitelty. Laitoimme tavaramme takahuoneeseen ja saimme työtehtäväksi järjestellä hylläjä. Teimme sitä kunnes saimme tehtäväksi siirtää vanhentuneet tuotteet pois hyllyistä. Purkit olivat klähmäisiä (meillä ei ollut työhanskoja) sekä vanhentuneita tuotteita oli paljon. Seuraavat päivät olivat kovin samanlaisia. Kohokohtia oli kun sai laittaa hintalappuja ja hyllyttää sixpackeja. työ oli tuskaa koska jalkoihin särki ja vessan avain katsi aina mysteerisesti. Joskus joku kysyi meiltä neuvoa mutta emme ymmärtäneet.

ystävyyskoulumme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti