27.11.2014

Ihmeellinen löytö

Eräs lappilainen Essi piti kovasti tuntureille kiipeämisestä. Essi oli kuullut, että on olemassa tunturi, jonka nimi oli Korvatunturi. Essin mielestä sen nimi oli hassu, koska hän ei muistanut, että siellä asui joulupukki tonttuineen. Essi halusi mennä seuraavana päivänä tutkimaan tunturia, sillä nyt oli liian myöhä.

Aamulla Essi heräsi aikaisin, söi hyvän aamiaisen ja pakkasi mukaan kompassin, kartan ja eväitä. Ensin Essi tutki karttaa selvittääkseen, missä päin korvatunturi on. Essi luetteli mielessään kaikki ilmansuunnat, pohjoinen, itä, etelä ja länsi.

- Siis länteen, Essi sanoi.

Hän mietti, miten voisi mennä tunturille. Metsäpolkua vai tasaista tietä? Essi halusi lopulta mennä tasaista tietä, jotta hän pääsisi nopeammin huipulle.

Niin Essi lähti kapuamaan tunturin huippua kohti. Kun Essi pääsi huipulle, hän söi yhden leivän ja joi vähän vettä. Essi ihasteli maisemia jonkun aikaa, sitten hän tajusi, että hän voisi tutkia, mitä tunturin toisella puolella on. Onneksi alaspäin on helpompi mennä kuin ylöspäin. Essi lähti heti alas, koska oli niin innoissaan. Kun Essi tuli alas, hän säikähti lumiukkoa, joka viittilöi häntä mukaansa. Essi epäröi hetken, mutta lopulta hän lähti lumiukon mukaan.

Kun he saapuivat perille, Essi ei ollut uskoa silmiään. Vasta silloin hän muisti, että saduissa joulupukki ja tontut asuivat Korvatunturilla. Hän oli siis saapunut pukin kylälle. Essi jutteli joulupukin kanssa ja joi teetä. Lopulta Essin piti lähteä, mutta hän lupasi tulla käymään taas joskus.

Vilma (2B)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti