27.11.2014

Taikaluola

Olipa kerran taikaluola. Siellä asui noita, joka taikoi melkein koko päivän. Hänen nimensä oli Taide, koska hän teki paljon taikoja. Eräänä päivänä noidalta loppui taikasauvasta taika. Sitten Taide lähti hakemaan taikaa metsästä. Metsän alla oli Taiteen ystävä. Taiteen ystävän nimi oli Sessiina. Sessiina möi paljon erilaisia taikoja niin kuin esimerkiksi kultataikaa ja hopeataikaa, mutta Taide ei muistanut, mitä taikaa oli viimeksi ottanut.

Taide päätti ottaa jonkun ihan uuden taikapurkin.  Hän otti vaaleansinisen taian ja lähti sitten kotiin kokeilemaan. Taide ei ollut koskaan kokeillut mitään uusia taikoja, joten häntä vähän jännitti. Kun Taide oli kotona, hänen taikapurkki alkoi säteillä. Taide ei tiennyt, mitä purkille oli tapahtunut. Oliko se rikki vai pitikö sen oikeasti tehdä sillä lailla? Taide laittoi purkin pöydälle ja avasi sen.

Taide etsi taikojen säilytyspussin ja kaatoi taian sinne. Taide otti taikasauvan ja kaatoi sinne taikaa. Taide ihmetteli, miksi hänen taikasauvan väri muuttui. Siihen tuli keltaista sinistä ja pinkkiä ja vielä vihreätä. Kun Taide yritti taikoa, siitä ei tullut vain sinistä vaan siitä tuli myös samoja värejä kuin taikasauvassa. Yhtäkkiä joku koputti oveen. Taide meni avaamaan oven ja siellä oli Taiteen serkku, Putte. Putte tuli kysymään, mitä Taide tekee juuri nyt. Taide kertoi, että oli ostanut uuden taian, jonka nimi oli sinitaika, mutta taiasta tulikin muitakin värejä kuin vaan sinistä.

Putte sanoi, että ei taiasta tarvitse tulla vain sinistä, se on kivempi kun siitä tulee muita värejä. Taide alkoi taikomaan  ja taiasta tuli tosiaan paljon erikoisia ja hienoja värejä. Taide ja Putte jäivät katsomaan hienoja värejä ja kauniita säteilyjä.


Venla K. (2B)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti